Μια ολομέτωπη επίθεση στις επικίνδυνες ανοησίες αυτού του κόσμου.Γιατί δεν είναι όλες οι απόψεις άξιες σεβασμού.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ιερό μένος

Ε λοιπόν δεν σε αφήνουν να αγιάσεις(που λέει ο λόγος)!!! Είχα που λέτε ετοιμάσει ένα ωραίο κειμενάκι για αρχή, έτσι για να σπάσει ο πάγος και να γνωριστούμε καλύτερα, αλλά δημοσιεύματα της επικαιρότητας μου ανέτρεψαν όλα τα σχέδια και πρέπει να ξεκινήσω βρίζοντας. Αιτία είναι οι γενειοφόροι νοσταλγοί της χούντας οι οποίοι αντιδρούν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Το πλήρες νομοσχέδιο μπορείτε να το βρείτε εδώ. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οποιοσδήποτε υποκινεί δημόσια μίσος ή βια κατά ατόμων που προσδιορίζονται με βάση φυλή, χρώμα, θρησκεία, καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό  κτλ θα τιμωρείται. Αντίστοιχα θα τιμωρούνται όποιοι εγκωμιάζουν, αρνούνται ή εκμηδενίζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου ή γενοκτονίες. 

 Όντας αθώος σκέφτηκα ότι μάλλον το νομοσχέδιο δεν είναι αρκετά αντιρατσιστικό και θα ήθελαν να περάσει κάτι πιο δυναμικό που να ρίχνει πραγματικά γροθιά στο μαχαίρι. Κάτι που να σταματήσει τις ορδές ημιμαθών ηλιθίων που παίρνουν ένα μικρόφωνο ή μια πένα και λένε/γράφουν ότι μαλακία τους κατέβει θίγοντας άτομα και κοινωνικές ομάδες. Πως; Και εσείς αυτό νομίζατε; Τστστστστς…

Αμέσως μετά αναρωτήθηκα από ποιους αποτελείτε η νούμερο ένα ορδή ημιμαθών ηλιθίων που παίρνουν ένα μικρόφωνο ή μια πένα και λένε/γράφουν ότι μαλακία τους κατέβει θίγοντας άτομα και κοινωνικές ομάδες. Η απάντηση μου ήρθε σαν ένας κουβάς με κρύο νερό και παγάκια στο κεφάλι(sic). Πριν όμως περάσουμε τους σεβαστούς και ευυπόληπτους ιεράρχες γενεές 14 ας τους δώσουμε μια ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρήματα τους. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν περάσει 60 χρόνια διαβάζοντας ένα μόνο βιβλίο, κατόρθωμα που από μόνο του είναι αξιοσέβαστο. Όλο και κάποια τεράστια σοφία θα έχουν βρει στις αιματοβαμμένες σελίδες του που να μας δείχνει το δρόμο.

Ξεκινάμε με τον μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία που αναφέρει  «ο νόμος αυτός είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου» και συμπληρώνει «Δεν το περιμέναμε ποτέ ότι στην πατρίδα μας την Ελλάδα θα συζητηθεί διά να εφαρμοστεί διά νόμου μία τέτοια στυγνή δικτατορία, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα "σύκα-σύκα" και την "σκάφη-σκάφη"» , σημειώνοντας ότι «στην επαρχία μου κληρικοί και λαϊκοί και απλός λαός (τσοπάνηδες και γεωργοί) είναι όλοι οργισμένοι εναντίον σας για το τόλμημά σας να προωθείτε ένα τέτοιο ελεεινό νομοσχέδιο ενάντιο προς την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας».

Πρώτα απ’ όλα οποιοσδήποτε νόμος είναι αντίθετος στην Αγία Γραφή είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όσο πιο αντίθετος τόσο καλύτερα. Αλλιώς ακόμα θα ρίχναμε πέτρες στους gay και στα άτακτα παιδιά, θα διατηρούσαμε σκλάβους, και θα σκοτώναμε όσους δουλεύουν Σάββατο. Όσο για την ελληνορθόδοξη παράδοση είναι ένα ανέκδοτο με το οποίο θα ασχοληθώ εκτενώς σε άλλο post.Η μόνη χρήσιμη πληροφορία από αυτό το παραλήρημα είναι ότι αν είναι να ταξιδέψετε κάπου μεταξύ Γορτυνίας και Μεγαλόπολης ξανασκεφτείτε το. ΟΛΟΙ εκεί είναι οργισμένοι με όλο αυτό που γίνεται και πάνω στην οργή τους μπορεί να πάρει και εσάς η μπάλα.

Δύο άλλοι τιτάνες της διανόησης οι μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ δεν μάσησαν τα λόγια τους. Εξαπολύουν μύδρους γιατί όπως λένε «Οἱ θρησκευτικοί λειτουργοί, μέ βάσι τά διαλαμβανόμενα στό νομοσχέδιο, θά κινδυνεύουν ἀνά πᾶσα στιγμή νά ὑποστοῦν μηνύσεις καί ἀγωγές, διότι κάποιοι, κακοβούλως, θά θεωρήσουν ὅτι τά ἱερά κείμενα, πού χρησιμοποιοῦν οἱ θρησκευτικοί λειτουργοί (καί δένἀναφερόμεθα μόνον στούς Ὀρθοδόξους), τούς θίγουν. Ἀλλά καί ἡ προστασία, πού ἐπιχειρεῖ τό νομοσχέδιό Σας νά παράσχη σέ ὅσους ἐπιλέγουν σεξουαλικές παρεκτροπές καί διαστροφές, θά ἔστελνε πρῶτα-πρῶτα τόν Ἀπόστολο Παῦλο στό ἐδώλιο τοῦ κατηγορουμένου γιά ὅσα λέγει, ὡς ἐλεύθερος ἄνθρωπος, χαρακτηρίζοντας τήν ὁμοφυλοφιλία ὡς λάθος!»

Εντάξει δεν το λέει λάθος ακριβώς,  λέει κάτι βαρύτερο (Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. σοδομίτες, αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με την επίκληση του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11).) αλλά ας μην χαλιόμαστε με στις λεπτομέρειες. Ούτε το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι ανά τους αιώνες έχουν δολοφονηθεί η βασανιστεί από λόγια σαν και αυτά πρέπει να μας αποθαρρύνει.
Τώρα βέβαια το γιατί θα μας χάλαγε ως ανθρωπότητα να πέρναγαν μερικά χρόνια στην ψειρού υστερικά, κακόψυχα, εκδικητικά ανθρωπάκια όπως ο Απόστολος Παύλος και  ολόκληρη η Ιερά σύνοδος να πω την αμαρτία μου δεν το βλέπω. Και γιατί ρε μάστορα κολλάς το κακόβουλος δίπλα σε αυτόν που κάνει κριτική; Δηλαδή γιατί αποκλείεται να σε κριτικάρει κάποιος καλόπιστα; Αν υπάρχει κάποιος λόγος είναι γιατί ξέρει ότι όταν έκαναν κουμάντο οι θεόδουλοι σαν και σένα τέτοιου είδους συζητήσεις και κριτικές είχαν αιματηρό τέλος.  Προσέξτε επίσης πως μπροστά στον κοινό κίνδυνο όλες οι θρησκείες ενώνονται. Και τα καρτέλ το ίδιο κάνουν.

Τέλος πονεμένος όσο και αποφασισμένος εμφανίστηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης κ. Ανδρέας : «Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορήθηκα ότι αύριο… πρέπει το “πονηρό” αυτό νομοσχέδιο να αποσυρθεί άνευ ετέρου, και διά τον επί πλέον λόγο ότι θέλει να καλύψει και την διαστροφή της ομοφυλοφιλίας» διακηρύσσει και τονίζει με νόημα «Προσωπικώς δηλώνω, ότι και αν – ο μη γένοιτο – ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο, θα συνεχίσω να ομιλώ και να στηλιτεύω την γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων, όπως επίσης να αρνούμαι οιανδήποτε σεξουαλική διαστροφή, ακολουθώντας το ιερό Ευαγγέλιο και το ιερό Πηδάλιο, για την προάσπιση των οποίων η Εκκλησία με κατέστησε Επίσκοπο. Συμβιβασμούς με την αρχιερατική μου συνείδηση δεν έκανα μέχρι τώρα και, συν Θεώ, δεν θα κάνω και στο μέλλον.»

Κυρ Ανδρέα ως γνωστόν της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες. Επίσης συγκινητική η προσπάθεια να ρίξουμε και καμία γενοκτονία στo μείγμα για να μην μας πούνε ότι όλος αυτός ο κακός χαμός γίνεται για να μπορούμε ελευθέρα να βρίζουμε τους ομοφυλόφιλους αλλά δεν ξεγελάς κανέναν. Και τι είναι πάλι αυτό το ιερό πηδάλιο; Κάθε φορά εμφανίζουν και μια καινούργια μαλακία για να μας αιφνιδιάζουν.  Γέροντα, πιάσε λίγο ιερό φελλό γιατί εκτίθεσαι!  

Λοιπόν; Πειστήκατε;
Τελικά το μόνο που απέδειξαν όλοι αυτοί οι «φωτισμένοι» μητροπολίτες είναι ότι χρειαζόμαστε το νομοσχέδιο απεγνωσμένα. Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες τις έχω ακούσει από ιερωμένους. Το κακό άρχισε από τον Χριστόδουλο που αποφάσισε ντε και καλά να γίνει pop star και έδωσε θάρρος σε όλους αυτούς τους σοφούς της κακίας ώρας ότι τάχα μας ενδιαφέρει τι έχουν να πουν. Όταν πριν από λίγο καιρό καταδικάστηκε ο γέροντας Παστίτσιος σε μια πρωτοφανή απόφαση για ευρωπαϊκή χώρα εν έτη 2014 δεν είδα να είχαν εξοργιστεί οι απανταχού ιερωμένοι για την ελευθερία του λόγου. Από την αρχή την ύπαρξης αυτής της σιχαμερής συμμορίας η ελευθερία του λόγου ήταν δρόμος μονής κατεύθυνσης. Με άλλα λόγια εμείς θα λέμε ότι θέλουμε και εσείς θα ακούτε χωρίς πολλές πολλές ερωτήσεις γιατί μας κόβουν την όρεξη. Τώρα όμως που οι ίδιοι έχουν περιθωριοποιηθεί και έρχονται παρακαλετά μόνο μια απάντηση τους αρμόζει. Βγάλτε το σκασμό και απευθυνθείτε στις γιαγιάδες που έρχονται κάθε Κυριακή εκκλησία.  Τίποτα από όσα έχετε πει δεν έχει το παραμικρό ίχνος ευφυΐας και τίποτα από όσα θα πείτε δεν θα μας λύσει μελλοντικά προβλήματα παρά θα μας δημιουργήσει νέα. Ανήκετε σε ένα θλιβερό και σκοτεινό παρελθόν που πεθαίνει χρόνο με το χρόνο. Το γεγονός ότι λεφτά των φορολογούμενων πολιτών πηγαίνουν στους μισθούς αυτών των επικίνδυνων ανεγκέφαλων είναι απαράδεκτο. Διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους τώρα!! Take care…

2 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά το νομοσχέδιο είναι λάθος, καθώς καταπατάει αρκετές ελευθερίες και είναι τελείως ανοιχτό σε ερμηνεία. Π.χ, το επόμενο σου άρθρο, ανήκει τουλάχιστον στο άρθρο 2 παράγραφο 1. Εξάλειψη της μαλακίας με νόμο δεν γίνεται. Κατά τ' άλλα, πολλά υποσχόμενο το blog σου, keep writing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια πολύ λεπτό θέμα το πως θα προστατεύσεις τις μειονότητες και θα διατηρήσεις ταυτόχρονα την ελευθερία λόγου. Δεν ξέρω αν υπάρχει απάντηση και σίγουρα δεν την έχω εγώ. Ο λόγος για τον οποίο αντέδρασαν όλοι οι παραπάνω με απωθεί καθώς και η επιρροή που έχουν τα λόγια τους το 2014. Thanks, take care..

    ΑπάντησηΔιαγραφή