Μια ολομέτωπη επίθεση στις επικίνδυνες ανοησίες αυτού του κόσμου.Γιατί δεν είναι όλες οι απόψεις άξιες σεβασμού.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Άστρα μη με μαλώνετε...

Από όλες τις ηλιθιότητες που πιστεύουν οι άνθρωποι θα πίστευε κανείς ότι η αστρολογία θα ήταν το πιο εύκολο να καταρρίψει κάποιος. Έχει και το θράσος να κάνει καθημερινές προβλέψεις που αναμφίβολα θα την εξέθετε στα μάτια των ακόλουθων της. Αμ δε!!! Όταν αναρωτιέμαι πόσα εκατομμύρια έχουν βγάλει η Λίτσα Πατέρα, η Βίκυ Παγιατάκη και άλλες τέτοιες τελειωμένες μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Όλες αυτές θα έπρεπε να είναι στην ψειρού σε κελιά χωρίς παράθυρα.Το ότι δεν υπάρχει εφημερίδα, περιοδικό και πρωινάδικο χωρίς μια σελίδα ή ένα μισάωρο αφιερωμένο στα άστρα με επιστημικοφανείς αναλύσεις και βαθυστόχαστους προβληματισμούς είναι τεράστια κατάντια.
Δεν θα αναλύσω τους τρόπους με τους οποίους η αστρολογία δεν βγάζει κανένα νόημα.
Οι περισσότεροι που θα διαβάσουν αυτό το post αφενός θα ξέρουν πόσο μαλακία είναι και οι υπόλοιποι ας σταματήσουν τώρα το διάβασμα και να ανοίξουν μια wikipedia. Θα είμαι εδώ να τους περιμένω όταν τελειώσουν. Θα αναφέρω άπλα 2 γεγονότα που όταν τα αναφέρω στις χαζογκόμενες που η δεύτερη ερώτηση που μου κάνουν είναι "Τι ζώδιο είσαι;" ( ή πρώτη είναι σταθερά " Που ήσουν εσύ τόσο καιρό μανάρι μου;") εντυπωσιάζονται για κάποιο λόγο.
Πολλοί λίγοι από εσάς είστε το ζώδιο που νομίζετε ότι είστε. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους είναι σαν να έμαθαν μόλις ότι είναι υιοθετημένοι αλλά είναι αλήθεια. H αρχική και κύρια γνώση για την αστρολογία προέρχεται από το βιβλίο Τετράβιβλος του Πτολεμαίου ο οποίος ήταν Έλληνοαιγύπτιος μαθηματικοαστρονομογεωγραφοαστρολογος. Το βιβλίο αυτό διδασκόταν με μικρές αλλαγές στα πανεπιστήμια της Ευρώπης για 16 αιώνες μέχρι η Aναγέννηση να αναγκάσει τους ανθρώπους να βγάλουν το κεφάλι από τον κώλο τους.
Αυτός ο πολυμαθής λοιπόν τυπάκος κοίταξε πάνω, μέτρησε και βρήκε 13 ζώδια.
Σαν μάγκας και καραμπουζουκλής όμως δεν γούσταρε 100 χρόνια γκαντεμιάς οπότε είπε θα κόψω ένα από αυτά. Και επειδή κανείς δεν συμπαθεί αυτούς που κουβαλάνε φίδια στα πάρτυ, η μπίλια έκατσε στον Οφιούχο. Έπειτα είπε θα μοιράσω τον χρόνο στα 12 ζώδια ισομερώς για λόγους δικαιοσύνης, Καμία σχέση με την πραγματικότητα μια που οι αστερισμοί έχουν διαφορετικό μέγεθος αλλά η δικαιοσύνη είναι το υπέρτατο αγαθό οπότε μόκο. Κάπως έτσι μας βρήκε ο παρακάτω αναληθέστατος πίνακας   
  • Κριός 21/3 – 20/4
  • Ταύρος 21/4 – 20/5
  • Δίδυμοι 21/5 – 21/6
  • Καρκίνος 22/6 – 22/7
  • Λέων 23/7 – 22/8
  • Παρθένος 23/8 – 22/9
  • Ζυγός 23/9 – 23/10
  • Σκορπιός 24/10 – 22/11
  • Τοξότης 23/11 – 21/12
  • Αιγόκερως 22/12 – 20/1
  • Υδροχόος 21/1 – 19/2
  • Ιχθύς 20/2 – 20/3
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται και αυτό το πράγμα που λέγεται μετάπτωση για να μας αποτελειώσει. Τι είναι μετάπτωση; Απλά η αργή και συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης του άξονα περιστροφής της γης.  Ένας κύκλος όλοκληρώνεται σε 26.000 χρόνια και από τότε που παρατήρησε τα άστρα ο Πτολεμαίος έχουν περάσει σχεδόν 2000 τέτοια. Επειδή μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις εννοώ αυτό :

Αυτό λοιπόν αλλάζει και άλλο τις ημερομηνίες των ζωδίων και μας χαλάει τη μαγιονέζα ακόμα περισσότερο. Άρα;; Τι ζώδιο είναι κάποιος που γεννιέται σήμερα; Ιδού η σωστή λίστα
  • Κριός 19/04 – 13/5
  • Ταύρος 14/5 – 20/6
  • Δίδυμοι 21/6 – 20/7
  • Καρκίνος 21/7 – 10/8
  • Λέων 11/8 – 16/9
  • Παρθένος 17/9 – 30/10
  • Ζυγός 31/10 – 22/11
  • Σκορπιός 23/11 – 29/11
  • Οφιούχος 30/11 - 17/12
  • Τοξότης 18/12 – 19/01
  • Αιγόκερως 20/01 – 15/02
  • Υδροχόος 16/02 – 11/03
  • Ιχθύς 12/03 – 18/04
Δεν ξέρω πως σας φάνηκε εσάς αλλά εγώ γούσταρα τρελά. Από Ιχθύς που σύμφωνα με την Λίτσα είμαστε υπερευαίσθητοι και αναποφάσιστοι σε μία νύχτα έγινα Υδροχόος που είναι πεισματάρηδες, σαρκαστικοί και επαναστατικοί. Τέτοια πετυχημένη αναβάθμιση η Μicrosoft δεν έχει καταφέρει να μου κάνει, 20 χρόνια πελάτης.


Το δεύτερο που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι το τι ακριβώς σημαίνει η φράση "Είμαι Λέων", για παράδειγμα. Σημαίνει ότι ο ήλιος εκείνη την μέρα "είναι" στο αστερισμό του Λέοντα. Δηλαδή η θέση του στο στερέωμα καθώς κινείται στην τροχιά του, που ονομάζεται εκλειπτική, τον βάζει μπροστά από το συγκεκριμένο αστερισμό. Καλά ως εδώ. Τι είναι ο αστερισμός του Λέοντα όμως;
Μοιάζει κάπως έτσι 
  
Οποιαδήποτε ομοιότητα με ποντίκι είναι συμπτωματική όσο και κακεντρεχής. Είπαμε είναι λιοντάρι.
Τα άστρα σε αυτόν τον αστερισμό δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Φαίνονται κοντά μεταξύ τους αλλά αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. Στο Λέοντα ανήκει το άστρο Wolf 359 Leonis που είναι από τα πιο κοντινά άστρα στη γη με απόσταση 7.8 έτη φωτός, αλλά ανήκει και ο Zosma που απέχει περίπου 251 ετών φωτός από τη Γη. Θα δείξω πόσο γελοίο είναι να λέμε ότι ο Ήλιος, που απέχει 8 λεπτά φωτός από τη Γη "είναι στο Λέοντα" με μία αναλογία.
Είσαι με το γκομενάκι στο Ημεροβίγλι και βλέπετε το ηλιοβασίλεμα.
Σου λέει με μελωμένη φωνή 
-Το ήξερα από την πρώτη μέρα ότι θα ταιριάζαμε τέλεια!
- Αλήθεια μωρό μου; Πώς;
- Ε είσαι Λέων! Είσαι ενθουσιώδης, διαχυτικός, και γενναιόδωρος. Έχεις αγαπημένη λίθο το τοπάζι, σου αρέσει το χαμομήλι, ταιριάζεις με Σκορπιούς και ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Ήλιος. (Ναι, μα την Παναγία!! Κυρίαρχος πλανήτης ο ΗΛΙΟΣ!! Δείτε εδω!) 
- Φοβερό! Και εγώ το ήξερα όμως!
- Και εσύ;!;! Πώς;
- Στο πρώτο μας ραντεβού στο μοναστηράκι, σε κάποια φάση μπήκες ανάμεσα στο Ναϊρόμπι της Κένυας και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Τότε κατάλαβα ότι είσαι μια σκλάβα του σεξ και ότι σου αρέσει να πηγαίνεις παντού πηδώντας!!
Take Care..



















8 σχόλια:

  1. Εγώ ευτυχώς είμαι Λέων και με την νέα σύσταση των άστρων ! Πάλι καλά γιατί τόσα χρόνια λέω στα γκομενάκια πως είμαι Λιοντάρι και χύνουνε με την πάρτι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρι, ευτυχώς γιατί σε είχα άγχος.
    Χαίρομαι που όλα σου ήρθαν δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλειο άρθρο για μια απτις μεγαλύτερες χαζομάρες της ανθρωπότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα απο τα ωραία της αστρολογίας, είναι οι απίστευτες γενικεύσεις της. Εγώ, ας πούμε οτι έχω γεννηθεί ίδια μέρα και ώρα με τον Χίτλερ. Μοιράζομαι αυτομάτως τα ίδια χαρακτηριστικά. Πότε ακριβώς θα μου βγει να σύρω την υφήλιο στον 3ο παγκόσμιο κυρία Πατέρα μου? Προλαβαίνω να περάσω μια βαφή το μαλλι πρώτα? Με καίνε αυτά γα ερωτήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταμάτησα να διαβάζω με το που είδα το όνομα Χίτλερ. Πες μας αμέσως ποιος είσαι και που μένεις και θα στείλουμε τους σταλινικούς κυβερνώντες να σε τακτοποιήσουν.

      Διαγραφή
  5. Πληροφορία που μπορεί να σου κάψει τον εγκέφαλο και τσυτόχρονα να σου σώσει τη ζωή..
    Φίλος/η φανατικός/η οπαδός της αστρολογίας. Σε ανάλογη συζήτηση στην οποία βγάζω τον οφιούχο ώς άσσο απο το μανίκι μου, με οικτήρει και γελά ειρωνικά. Μου αποκαλύπτει πως οι αστρολόγοι (Λεφάκης, Πατέρα και τ'άλλα παιδιά), φυσικά και ξέρουν την ύπαρξη του. Κι οι προβλέψεις κι οι χάρτες και όλα είναι προσαρμοσμένα σ'αυτό σιωπηρά,ωστε να μην διαταραχθεί η παγκόσμια ισορροπία. Διότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να δεχθεί αλλαγή στο ζώδιο του. Μπορεί να δεχθεί τα πάντα, αλλά όχι αυτό..
    Υποθέτω πως είσαι πλέον επικυρηγμένος που απεκάληψες τα απόκρυφα. Βγάλε εισιτήριο για Μπουργκίνα Φάσο άμεσα
    Εγω σε προειδοποίησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παίρνω την προειδοποίηση σου αψήφιστα.
      Το ξενοδοχείο Laico Ouaga 2000 φαίνεται καλό αν και ακριβούτσικο (180 Ευρώ) το βράδυ.
      Ο καιρός είναι εξαιρετικός αυτή την περίοδο στην Ουγκαντούγκου - η εποχή των βροχών ξεκινάει το Μάιο.

      Διαγραφή
  6. Χα! τι σε κανει να πιστεύεις πως δε θα απειλείται πια η ζωή σου μετά το Μάιο? Κανόνισε μόνιμη εγκατάσταση. Η Λίτσα κι η Βίκυ είναι αποφασισμένες και θανάσιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή