Μια ολομέτωπη επίθεση στις επικίνδυνες ανοησίες αυτού του κόσμου.Γιατί δεν είναι όλες οι απόψεις άξιες σεβασμού.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Je suis Charlie too bitches!!

Δεν είναι ότι δεν τα είχαμε πει εδώ. Δεν είναι ότι δεν τα ξέρατε και από μόνοι σας κιόλας.
Αλλά όπως και να το κάνεις κάθε νέα επίθεση προκαλεί ένα επιπλέον σοκ. Και κάθε φορά λες αυτό θα είναι το σημείο που θα αρχίζουν να αλλάζουν τα πράγματα. Και τελικά βλέπεις ότι πάλι έρχεσαι αντιμέτωπος με τα ίδια λάθη που νόμιζες ότι θα είχαν διορθωθεί την τελευταία φορά.
Οι μουσουλμανοταλιμπάν λοιπόν αποφάσισαν να φέρουν τον πόλεμο και στην Ευρώπη μετά την Αμερική. Πρώτος στόχος η προοδευτική Γαλλία που εδώ και πολλά χρόνια έχει κρατήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στο Ισλάμ, Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη και ίσως και η μοναδική μέχρι σήμερα που απαγόρευσε τη χρήση της μπούργκας δημοσίως προκαλώντας όλους του υπέρμαχους της ελευθερίας την έκφρασης και του προσωπικού αυτοκαθορισμού. Οι ίδιοι ακριβώς που όταν κάποιος παρανοϊκός σαλεμένος παίρνει τα Καλάσνικοφ και τις χατζάρες και αρχίζει να αποκεφαλίζεις και να πυροβολεί κόσμο επειδή του έθιξαν τα πιστεύω του ή επειδή κάποιος χειρότερος μαλάκας από αυτόν του έταξε 72 παρθένες στο παράδεισο είναι οι πρώτοι που μας λένε να μην είμαστε προκλητικοί και να σεβόμαστε τις άλλες θρησκείες,
Τις έχω βαρεθεί αυτές τις μαλακίες, Θα είναι η καταστροφή μας πιστεύω αυτή η καταραμένη πολιτική ορθότητα που μας απαγορεύει να πούμε τα σύκα σύκα και την σκάφη. Και σαν αν μην έφτανε η πολιτική ορθότητα έχουμε και τον φόβο να γίνεται ολοένα και πιο αισθητός. Πριν ήταν οι δίδυμοι πύργοι, μετά είχαμε τον αποκεφαλισμό ενός Άγγλου στρατιώτη μέρα μεσημέρι και σε δημόσια θέα στο Λονδίνο και τώρα το Παρίσι. Σιχαίνομαι το ρόλο της Κασσάνδρας αλλά με τόσους μουσουλμάνους πλέον στην Ελλάδα και με τις συνθήκες στις οποίες ζουν να είναι άθλιες για τους περισσότερους δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον σοβαρό λόγο για τον οποίο στο μέλλον θα εξαιρεθούμε από αυτή τη λίστα θανάτου. Είναι φανερό ότι σαν πολιτεία και σαν άτομα δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να πάρουμε μέτρα να αποφύγουμε αυτή τη μοίρα αλλά τουλάχιστον μπορούμε να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι.  
Το χειρότερο για μένα όμως είναι άλλο. Είναι αυτό το ηλίθιο κύμα μαζοχισμού που κατακλύζει την πλειοψηφία των δυτικών στο άκουσμα μια τέτοιας είδησης. Παρακολουθώ τη ροή ειδήσεων στα ειδησεογραφικά site και τα σχόλια που βλέπεις από αναγνώστες είναι εφιαλτικά.
Ένα ενδεικτικό παράδειγμα φαίνεται και σε αυτό το link...
Ο συγγραφέας αυτής της άποψης για μένα λέει τα απολύτως αυτονόητα. Τα περισσότερα από αυτά που γράφει τα έχουν πει πριν από αυτόν και με καλύτερο τρόπο "ιερά" τέρατα του αθεϊσμού όπως ο Hitchens, o Harris, o Dawkins και άλλοι.
Ποιο είναι το πιο δημοφιλές σχόλιο μπροστά σε έναν τέτοιο προβληματισμό;
"τσουβάλιασμα επιπέδου γυμνασίου, αγαπητέ Ανδρέα"
102 συνάνθρωποι μας (τη στιγμή που γράφω αυτή την ανάρτηση) είδαν αυτό το σοφό, τεκμηριωμένο και καθόλου αφοριστικό σχολιασμό και ένιωσαν να τους εκφράζει τόσο πολύ που δεν είχαν επιλογή παρά να το υπερψηφίσουν.
Ο αμέσως αποκάτω έλειπε από το μάθημα του δημοτικού που μας είπαν ότι δεν μπορούμε να προσθέτουμε μήλα με πορτοκάλια και κάνει μια ταχύρυθμη κοινωνικοπολιτική ανάλυση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Φήμες θέλουν ότι είχε προσθέσει στο σχόλιο και μια φοβερή συνταγή για σπανακόρυζο που έκοψαν οι κάφροι που ελέγχουν τα σχόλια του news247.
Και όσο πιο κάτω πας τόσο ανεβαίνει ο βαθμός φαιδρότητας.
Τα βασικά μοτίβα είναι 2. Αφενός η ανωτερότητα της δικιάς μας, της ορθής, της ορθόδοξης, της αληθινής πίστης σε αντίθεση με τους βάρβαρους της ανατολής που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Βέβαιααααα.. Εμείς ποτέ δεν κάναμε τέτοια αίσχη (κάναμε και χειρότερα), η δική μας πίστη εξαπλώθηκε με το ορθό λόγο και με τριαντάφυλλα (εξαπλώθηκε με το σπαθί όπως οι προηγούμενες και οι επόμενες) και τέλος η δική μας δεν είναι μια ολοφάνερα χαλκευμένη συρραφή προηγούμενων θρησκειών είναι η πραγματική αποκάλυψη του Κυρίου (είναι τα ίδια και χειρότερα σκατά με όλες τις υπόλοιπες). Αλλά αυτά για να τα μάθει κάποιος πρέπει να αποφύγει τα ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί εκεί ακόμα μαθαίνουν το κρυφό σχολειό, την ανάσταση του Λαζάρου και τα τρία μικρά γουρουνάκια.
Το χειρότερο όμως είναι το δεύτερο. Ο τι δεν φταίει  το Ισλάμ για το όλα αυτά που συνέβησαν. Είναι η επεκτατική πολιτική της Δύσης και η κακή συμπεριφορά που έχουμε προς τα αραβικά κράτη. Αν δεν ήμασταν τόσο κακοί μαζί τους και αυτοί δεν θα μας έβαζαν βόμβες.Η ίδια άποψη είχε λεχθεί και κατά κόρον μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το ίδιο ακούμε και τώρα 10+ χρόνια αργότερα. Το ότι οι συγκεκριμένοι της επίθεσης ήταν Γάλλοι πολίτες δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε αραβικό κράτος (εκτός από τότε που πήγαν για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές) δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Το ότι η Γαλλία δεν έχει κανένα πόλεμο όπως αυτούς που έχει κάνει η Αμερική στην ανατολή είναι επίσης άσχετο. Το ότι ο στόχος δεν ήταν ένα κρατικό η ένα στρατιωτικό κτίριο αλλά ένα περιοδικό που έχει τυπώσει κατ' εξακολούθηση θέματα που στηλιτεύουν την κοσμοθεωρία του Ισλάμ είναι συμπτωματικό. Το ότι κανένα από τα μουσουλμανικά κράτη ή τους ηγέτες της πίστης είχε λίγο χρόνο να βγάλει μια δήλωση και να καταδικάσει αυτή την πρωτοφανή επίθεση είναι τυχαίο.
Τίποτα δεν πρέπει να μας ξεκολλήσει από την ιδέα ότι εμείς φταίμε και καλά να πάθουμε. Ποτέ η απάντηση δεν μπορεί να είναι η προφανής, πρέπει πάντα να υπάρχουν κρυφά νοήματα από πίσω που μόνο οι σοφότεροι θα τα πιάσουν ενώ όλοι οι άλλοι θα τρώνε το σανό τους σαν τα πρόβατα που είναι.
Λυπάμαι που στενοχωρώ κάποιους αλλά σε αυτή την περίπτωση η απάντηση είναι απλή. Υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι που ξυπνάνε και κοιμούνται με το όνειρο να φέρουν το Δυτικό πολιτισμό στο τέλος του. Είναι οργανωμένοι, είναι αποφασισμένοι, δεν φοβούνται να πεθάνουν και θεωρούν ότι να φέρουν τη αποστολή αυτή εις πέρας θα τους εξασφαλίσει τη μετά θάνατον ζωή. Δεν θα δείξουν έλεος, δεν είναι ανοιχτοί σε συζήτηση και δεν δέχονται τη πιθανότητα ότι μπορεί να κάνουν λάθος. Θα χτυπήσουν ξανά και ξανά, και μπορεί ο επόμενος στόχος του να είσαι εσύ ή εγώ.. Τι σκοπεύεις να κάνεις;
Εγώ προς το παρόν θα αναδημοσιευσω ένα εξώφυλλο του Charlie Hebdo προς τιμήν των θανόντων σκιτσογράφων και δημοσιογράφων. Je suis Charlie too bitches!!
ΥΓ.
Σε αυτή την ανάρτηση δεν ασχολήθηκα αρκετά με τους χριστιανούς φίλους μου και μπορεί να αισθάνονται ριγμένοι. Όπως έψαχνα ένα καλό εξώφυλλο σχετικό με το Ισλαμ για να βάλω, βρήκα το παρακάτω διαμάντι που δεν θα μπορούσα να αγνοήσω. Είναι η αγία τριάδα σε νέες περιπέτειες!
(αφιερωμένο στο φίλο μου το Γιάννη που ξέχασα να τον πάρω τηλ στην γιορτή του και είπα θα του αφιερώσω μια ανάρτηση)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου